Южна Кореа официално легализира разплащанията с Bitcoin

South Korea Bitcoin

Правителството на Южна Кореа официално легализира разплащанията с крипто-валутата Bitcoin в международен мащаб. От днес нататък търговците, компаниите, борсите и всички обикновени хора ще могат да ползват свободно Bitcoin за своите сделки или покупки със всички платформи на крипто-валутата.

Това се случи с предложението на Yong-jin, който е представител на демократическата партия в Южна Кореа. Той сподели, че партията е готова да предприеме всички мерки за подобряването на разплащанията чрез този метод, също така посочи, че чрез това действие, ще се увеличи както икономическото развитие, така и финансовото състояние на страната.

Добре е да се отбележи ключовият фактор на страната към тази много хитра и важна стъпка. Както знаете, малко е трудно да се вкара някакъв ред в тези вид разплащания, по-принцип, но изглежда че мерките предприети преди това и сегашното икономическо положение на страната, нещата могат да се вземат под контрол, малко или много.

Може да се каже и по този начин – след като Южна Кореа успее да изгради някакъв контрол върху тази разплащателна система, също както Япония, може да стигне до нейното ниво.

Към днешна дата, ако погледнем статистиката, Южна Кореа е на трето място по търговията с Bitcoin, след Америка и Япония, т.е. това прави около 14% пазарен дял.

Print Friendly, PDF & Email

Харесвате ли това, което четете тук? Харесайте ни във Facebook, за да получавате известие, когато публикуваме нова статия или актуална новина. Може също да подкрепите развитието на този сайт като се запознаете с тази страница.