9 неща, които не знаете за Bill Gates

Bill Gates
Print Friendly, PDF & Email

Bill Gates, всички го знаем като човека, който промени историята на компютрите през миналия век, благодарение на операционната система Windows. Милиардерът всъщност, който е доста скромен човек, вместо да се фука с парите си и да ги мята наляво-надясно, той предпочита да ги инвестира в добри каузи и да бъде полезен на човечеството.

В тази статия ще споделим с вас някои неща, които може би не знаете за милиардера, но някои от тях пък може да сте ги чували. Е, важното е да се научава нещо ново всеки ден, така че хайде да разгледаме тези 9 факти за Bill Gates.

  1. Наричат го още скромният милиардер

Появата на Windows направи Бил най-богатия човек на света, но това не означава, че е егоист. Със добрите дела и инвестициите в добри каузи, вече го е доказвал. Може да се каже, че той дори не харчи почти нищо за себе си и даже не смятал да завещае цялото си състояние на децата си. Едно от най-луксозните неща, които притежава в днешно време е неговият частен самолет, който още го нарича „виновното удоволствие“ и „голямото самохвалство“.

Според Гейтс да инвестираш в добра кауза е също толкова трудно, колкото да печелиш пари. В бъдеще той възнамерява да инвестира още повече в добри каузи.

  1. Един от вредните му навици е псуването

Гейтс е псувал толкова много в миналото, че дори си наел човек, който да брои неприличните думи, които изричал за да осъществи някакъв контрол върху лексиката си. Причината била проекта Microsoft Excel. Личен свидетел е Джоел Шолески (изпълнителен директор на Stack Overflow), който през 90-те години на миналия век бил програмен мениджър на екипа на Excel.

  1. Гейтс е работохолик

На всички е ясно, че да разработиш операционна система като Windows не е лесна работа. През този период, още в самото начало, Гейтс е оставал в кабинета си в продължения на дни и работил по проекта си почти без да спира, неуморно. Но като си направим равносметка сега, наистина усилията и тоновете пот, безсънните нощи, сега му се отплащат безвъзмездно.

  1. Успехът на Bill Gates изисквал търпение и не е дошъл така лесно

Днес най-различни компании произвеждат хардуер за компютър, но не можело да се каже същото преди тридесет години по-рано и да убедиш големите играчи на пазара е било адски трудно начинание за онова време, особено когато става въпрос за един тийнейджър. Производителите на компютрите IBM и DEC са разработвали сами целия софтуер, казва Бил Гейтс. Ако трябва да го кажем накратко и по разбираем начин като кажехме „Искаме да разработим операционна система“, получавахме въпрос – „А кои сте вие?“, естествено разговорът приключваше още на „Ние сме ученици от гимназията“.

  1. Bill Gates е имал винаги план Б и той е бил изкуствения интелект

Много хора ще кажат, че господин Гейтс има успешна кариера благодарение на Windows, но самият той споделя, че ако Майкрософт е нямал този успех, в противен случай щял да се занимава с изкуствен интелект.

Милиардерът споделя, че имал опасения, че ще загуби доста работа и възможност в сектора на изкуствения интелект. Един от другите пътища, които би могъл той да поеме е AI.

  1. Bill Gates споделя, че появата на Windows е имал лош старт

Върху развитието на компютрите имат голямо влияние съперничеството на OS / 2 и Windows. „Битката на слабите“ –  така описва цялата история чичо Бил. До 1990 година нито един продукт не се е продавал, но след това операционната система пожънал успех.

  1. Бил никога не отказва да настъпи газта докрай

Милиардерът е бил голям привърженик на високите скорости и на младини е притежавал впечатляваща, даже завидна колекция от Porshe-та, които тормозил без да се притеснява. Не отрича, че по онова време е имал доста глоби за превишена скорост и само за тази цел си наел адвокат. Имало е и случай, в който е ударил кола на един паркинг и след това оставил визитката си на собственика, за да направи контакт с него в по-късен етап.

  1. Minisweeper про-геймър

Сигурно няма човек, който да не знае за тази игра, която става налична със самата инсталация на операционната система. Bill Gates е бил доста добър в играенето на тази игра, изискваща търпение, съсредоточеност и най-вече късмет.

  1. CTR+ALT+DEL е бил инженерска грешка

Преди Windows 10, за да влязат в системата потребителите трябвало да въвеждат всеки път клавишната комбинация Ctrl-Alt-Del. Гейтс споделя, че това неудобство е било заради инженерите на IBM, понеже при разработка на клавиатура за първите компютри те не искали да сложат отделен клавиш за тази операция.

„Не мисля, че е възможно да се върнем назад във времето и да променим някои неща, без да изложим на риск други. Разбира се, ако можех да внеса малка корекция, щях да направя операция с един бутон“, казва още Bill Gates в събитие за набиране на средства в Харвард, проведено от The Verge.

Автор: Аднан Расим

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN