Университетите започват да приемат Bitcoin

bitcoin

Крипто-валутата Bitcoin започва да се приема от университетите като метод за заплащане на семестриалните такси. Университетът за приложни науки и изкуство, който се намира в Швеция за пръв път прие електронната валута в портфейла си за разплащания. Всъщност това не е ново явление. Първия университет, който обяви, че приема Bitcoin през 2013 година се намира в Кипър.

Тази крипто-валута вече се използва даже за покупка и на жилище в някои места по света. Благодарение на тези факти, вече крипто-валутата придоби по-голяма популярност и доверие сред обществото на Венецуела и Виетнам. Изглежда, че останалите университети по света също могат да преследват идеологията за приемане на плащане чрез Bitcoin.

bitcoin

Студентите, които искат да заплатят семестриалните си такси чрез тази крипто-валута ще трябва да заплатят комисионна в размер от 1%, както е посочено в сайта Bitcoin.com.

Миналата година през декември университета за предприемачество в Берлин ESMT също отвори вратите си за модерните студенти. Даже през 2014 година в Съединените щати King’s College беше одобрило разплащанията чрез електронната валута.

Всички тези факти са причина крипто-валутите да започнат да се приемат от обществото с доверие и стават все по-полулярни със всеки изминал ден. От друга страна според данни на CoinTelegraph в някои университет в Америка, Европа и Русия започнаха да преподават върху Blockchain технологията, понеже в финансовата индустрия все още експертите по крипто-валутите са оскъдни и няма достатъчно квалифицирани такива.

Print Friendly, PDF & Email

Харесвате ли това, което четете тук? Харесайте ни във Facebook, за да получавате известие, когато публикуваме нова статия или актуална новина. Може също да подкрепите развитието на този сайт като се запознаете с тази страница.