Поглед от вътрешната страна на Bitmain

Bitmain
Print Friendly, PDF & Email

1. Компанията, която притежава една от най-големите ферми за копаене на Bitcoin във света – Bitmain, оформя 29% от т.н. Биткойн Майнинг (от анг. Bitcoin Mining). Bitmain е интерес на глобалната медия и всички погледи не слизат от нея и наскоро отвори вратите си за Bloomberg и Quartz. В снимките има и крайно специални снимки за интересуващите се от Биткойн майнинга.

bitmain

2. Освен в Китай, компанията има и дата центрове в Монголия. На снимката по-долу виждаме, че има общо 8 сгради, които правят домакинство на общо 25 000 майнинг ригове, с които се копаят Биткойните.

Bitmain

3.  Построената през 2013 година фирма в град Pekin в днешно време има центрове чак в Amsterdam, Hong Kong, Tel Aviv, Qingdao, Chengdu, Shanghai и Shenzhen. Наистина е доста мащабна нали? И ние така мислим.

bitmain

4.  Antminer S9 – последната технология, с чиято помощ става Bitcoin Mining-ът. Уредът наричан Antminer S9 е любимеца на майнърите. Засега това е последното, което се намира на пазара, но с течение на времето могат да се появят още по-добри модели.

antminer-s9

5. Според посочените данни от Bitmain за Bloomberg, компанията средно изкарва печалба от 250 хиляди долара на ден,  а само сметките за ток в Монголия се изчисляват на 39 хиляди долара на ден.

bitmain4

6.  Само в едната база работят най-малко 50 души, както се вижда и на снимката служителите работят усърдно, а общия брой на служителите надвишава 600.

bitmain

7. На следващата снимка се вижда работния процес във вътрешността на фирмата. Показаните служители са техници, които отговарят за правилната работа на машините.

bitmain_техници

8. Голяма част от важните служители остават да спят в станцията след работно време. Това позволява бърза и адекватна намеса по време на аварии и повреди. Снимката е заснета от Aurelien Foucault, Quartz.

bitmain-sleep-rooms

9. Ето го и човека зад цялата въртележка – Jihan Wu. Считат го за много сензационален човек, който смята, че ще промени Биткойн икономиката. Макар, че не иска да си признае Bitmain одобрява разделянето на Биткойна.

jihan-wu

10. Една от плановете на компанията е да вкара във следващите произведени чипове изкуствен интелект. По този начин Bitmain смята, че ще има думата, когато стане въпрос за изкуствен интелект.

bitmain-artifical-intelicence

Автор: Аднан Расим

Харесвате ли това, което четете тук? Харесайте ни във Facebook, Twitter, Instagram, Google+, за да получавате известие, когато публикуваме нова статия или актуална новина. Може също да подкрепите развитието на този сайт като се запознаете с тази страница.