Burger King създава собствена валута

Burger King

Всеизвестната компания Burger King, която има верига магазини за бързо хранене на всяка точка във света, реши да създаде собстена валута, с които клиентите могат да плащат любимите си продукти.

В последно време разтящата цена на крипто-валутата Bitcoin и вниманието към тези вид системи за разплащанията накара компаниите да предприемат действия към добавяне на крипто-валуте като опция за разплащане в портфейлите им.

Burger King Russia

Една от тези марки е Burger King. Според информацията споделена от Руската преса, Burger King Russia развива крипто-валута, която се нарича Whoppercoin. Обаче как ще се използва създадената виртуална валута и какви са детайлите? Дайде да разгледаме заедно.

Срещу поръчано Whopper меню ще се дават Whoppercoin-и!

Всъщност схемата изглежда много елементарна. За всеки, който поръча Whopper меню, ще се дават тези виртуални валути, а след като съберете достатъчен брой койни или казано по друг начин виртуални монети, ще можете отново да си поръчате burger с тяхна помощ.

Ще можете ли да използвате тези Whoppercoin навсякъде? Не! С крипто-валутите създадени от компанията ще може да пазарувате само в магазините на Burger King. Според слуховете ще има наличен крипто-портфейл изграден в самото приложение. Един вид това изглежда някаква система за награди или нещо подобно.

Твърди се, че крипто-валутата ще се обработи базирано на Blockchain технологията, присъщо на Waves и в най-скоро време ще е възможно да правите такъв вид разплащания. Всъщност няма нищо сложно, представете си, че плащате с Bitcoin. 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Харесвате ли това, което четете тук? Харесайте ни във Facebook, за да получавате известие, когато публикуваме нова статия или актуална новина. Може също да подкрепите развитието на този сайт като се запознаете с тази страница.