Elon Musk: Изкуствения интелект е по-опасен от Северна Кореа!

Elon Musk

Създателят на TeslaElon Musk, събра погледите върху себе си отново като каза, че технологиите, които работят на принципа на изкуствения интелект са по-опасни и от Северна Кореа.

Създаделят на Tesla и SpaxeXElon Musk, можем да кажем преспокойно и уверено, че той е един от хората, които дават тласък на икономиката и технологиите, особено когато става дума за неща като електрически автомобили, слънчеви панели, пътувания в космоса, колонизиране на Марс, съединяването на човешкия мозък с изкуствен интелект. Всичко това за Elon Musk е само едно начало, а за нас нещо невиждано и нещо ново, което ще бъде част от нас, колкото и да ни се иска да не повярваме.

Обратно на теориите и твърденията на Mark Zuckerberg, Elon Musk твърди, че когато изкуствения интелект отбележи голямо развитие и стигне до такава степен, че да започне спорове с човешкия мозък, нещата могат да излязат от релси и да стане наистина опасно. Вместо да ни е от полза и да ни помга, тази технология може да стане голям риск за човечеството казва Мъск в коментарите си.

Ще кажете, че Мъск просто обича да е център на внимание и се чуди с какво да отвлече вниманието ви нали? Всъщност времето ще покаже нещата, които ще се случат в идните години. Обаче има нещо по-интересно, както винаги той всеки път успява да стане сензация, направи го и този път. В социалната мрежа Twitter той сподели една снимка, която е свързана с неговите коментари.

Коментарите му бяха, че икзуствения интелект може да бъде по-опасен и от Северна Корея, държавата която е известна със своите ядрени оръжия и стриктен режим, която напоследък имаше вземане-даване със Съединените Американски Щати. Изглежда Тръмп не го обича никой или обратното, но политиката да я оставим за политиците.

Както казахме Elon Musk отново събра погледите върху себе си. По-долу ще постнем и въпросният туит на Мъск.

Elon Musk

Туитът на Elon Musk съдържаше следните думи: “If you’re not concerned about Al safety, you should be. Vastly more risk than North Korea.“, което в превод на български език означава “Ако не си притеснен от изкуствения интелект, трябва да бъдеш. По-опасен е от Северна Кореа“. Не само със сух туит, той също решил да украси своя пост със снимка в рамка на която е заснета замислена жена в черно-бяло, а веднага под нейната снимка има текст с надпис “In the end the machines will win“, който се превежда “Накрая машините ще победят.

Известният учен Stephen Hawking споделя същото мнение с Elon Musk. Присъщо на думите на Мъск, Хавкинг твърди, че ако не се внимава, изкуственият интелект може да означава краят на човечеството.

Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се за нас напълно безплатно, за да получавате известие, когато публикуваме нова статия или актуална новина. Може също да подкрепите развитието на този сайт като се запознаете с тази страница.


Leave a Reply