Elon Musk: Изкуствения интелект е по-опасен от Северна Кореа!

Elon Musk
Print Friendly, PDF & Email

Създателят на TeslaElon Musk, събра погледите върху себе си отново като каза, че технологиите, които работят на принципа на изкуствения интелект са по-опасни и от Северна Кореа.

Създаделят на Tesla и SpaxeXElon Musk, можем да кажем преспокойно и уверено, че той е един от хората, които дават тласък на икономиката и технологиите, особено когато става дума за неща като електрически автомобили, слънчеви панели, пътувания в космоса, колонизиране на Марс, съединяването на човешкия мозък с изкуствен интелект. Всичко това за Elon Musk е само едно начало, а за нас нещо невиждано и нещо ново, което ще бъде част от нас, колкото и да ни се иска да не повярваме.

Обратно на теориите и твърденията на Mark Zuckerberg, Elon Musk твърди, че когато изкуствения интелект отбележи голямо развитие и стигне до такава степен, че да започне спорове с човешкия мозък, нещата могат да излязат от релси и да стане наистина опасно. Вместо да ни е от полза и да ни помга, тази технология може да стане голям риск за човечеството казва Мъск в коментарите си.

Ще кажете, че Мъск просто обича да е център на внимание и се чуди с какво да отвлече вниманието ви нали? Всъщност времето ще покаже нещата, които ще се случат в идните години. Обаче има нещо по-интересно, както винаги той всеки път успява да стане сензация, направи го и този път. В социалната мрежа Twitter той сподели една снимка, която е свързана с неговите коментари.

Коментарите му бяха, че икзуствения интелект може да бъде по-опасен и от Северна Корея, държавата която е известна със своите ядрени оръжия и стриктен режим, която напоследък имаше вземане-даване със Съединените Американски Щати. Изглежда Тръмп не го обича никой или обратното, но политиката да я оставим за политиците.

Както казахме Elon Musk отново събра погледите върху себе си. По-долу ще постнем и въпросният туит на Мъск.

Elon Musk

Туитът на Elon Musk съдържаше следните думи: „If you’re not concerned about Al safety, you should be. Vastly more risk than North Korea.„, което в превод на български език означава „Ако не си притеснен от изкуствения интелект, трябва да бъдеш. По-опасен е от Северна Кореа„. Не само със сух туит, той също решил да украси своя пост със снимка в рамка на която е заснета замислена жена в черно-бяло, а веднага под нейната снимка има текст с надпис „In the end the machines will win„, който се превежда „Накрая машините ще победят.

Известният учен Stephen Hawking споделя същото мнение с Elon Musk. Присъщо на думите на Мъск, Хавкинг твърди, че ако не се внимава, изкуственият интелект може да означава краят на човечеството.

Автор: Аднан Расим

Харесвате ли това, което четете тук? Харесайте ни във Facebook, Twitter, Instagram, Google+, за да получавате известие, когато публикуваме нова статия или актуална новина. Може също да подкрепите развитието на този сайт като се запознаете с тази страница.