Elon Musk показа SpaceX костюма за пръв път

SpaceX-obleklo
Print Friendly, PDF & Email

Безспорно, ако вече сте читател на този блог вече знаете кой е Elon Musk. Милиардер, иноватор и много влиятелен човек, който всеки път измисля нещо страхотно и полезно за човечеството. Скоро той сподели за пръв път в профила си в социалната мрежа Instagram костюма предназначен за SpaceX мисиите или по-скоро, костюмът на бъдещите астронафти.

Човекът, който заприличат на Tony Stark, създаде любопитство в хората като сподели снимка на иновативният костюм, който ще бъде използван при космическите мисии. Също така отбеляза, че в следващите дни пак ще сподели повече снимки на костюма и успява да задържи любопитството на високо ниво.

spacex-kosmicheski-kostyum

Говори се, че това не е обикновен костюм като останалите!

За разлика от дебелите, тежките и едрите костюми на NASA, иновацията на Мъск предлага нещо съвсем по-различно. SpaceX костюмите са по-леки и предлагат удобство. Обаче целта за която ще се използват костюмите е друга, това да го отбележим още в самото начало. Костюмът който е подложен на тест за двоен вакум е с традиционен бял цвят. Не свършва само с това, разбира се. Мъск коментира, че костюмът е направен много трудно с големи усилия и старание. Особено изработката и дизайнът са преминали през много труден период.

Засега Мъск не споделя много детайли относно това дали костюмът ще се използва само при миисиите на Dragon Capsule или за постоянно от всички астронавти. Добре е да се подчертае, че костюмите са предназначени за самото пътуване, а не за ползване в открития космос.

Автор: Аднан Расим

Харесвате ли това, което четете тук? Харесайте ни във Facebook, Twitter, Instagram, Google+, за да получавате известие, когато публикуваме нова статия или актуална новина. Може също да подкрепите развитието на този сайт като се запознаете с тази страница.