Elon Musk, построи първите слънчеви панели на Tesla върху покрива на къщата си

Слънчеви панели тесла
Print Friendly, PDF & Email

Собственика на TeslaElon Musk за да гарантира доживотната гаранция на слънчевите панали, които произвежда, предприе едно такова интересно действие. По този начин стана и първият клиент на проекта си. Същото направи и CTO-то на компанията JB Straubel. Изглежда се разбират много добре взаимно.

Според думите на Мъск, той е изпратил и съобщение на заинтересованите си клиенти от телефона си, като е заснел снимки на крайния резултат как те изглеждат в приложение. Важно е да отбележим, че снимките са били заснети от смартфона му без да има някаква специална обработка и метереологични условия.

Проекта „The Solar Roof“ изглежда, като за начало ще поеме старт с бавни темпове, но както при електромобилите Тесла, с напредване на времето се очаква нещата да потръгнат много добре. Elon Musk засега събира поръчките за новия си проект и мисли първо да направи продажбите си в територията на страната т.е. щатите, а след това целта му е глобалната продажба. Tesla, преди това беше запреднал ръкави да доставя цялата енерния чрез слънчеви панели към острова Kunai, където се намира в Hawaii.

В интерес на истината, този проект на Мъск се очаква да бъде доста предпочитан в бъдеще, защото едно, че е екологично, второ, че ще доставя цялото необходимо електричество за дома. Това означава само едно – по-малко разходи за енергия. Засега цените за това удоволствие са доста високи, но както при колите на Tesla, времето ще компенсира този проблем.

Остава само да почакаме и да видим кога Мъск ще започне да маха киремидите от покривите ни и да слага тези слънчеви панели.

Автор: Аднан Расим

Харесвате ли това, което четете тук? Харесайте ни във Facebook, Twitter, Instagram, Google+, за да получавате известие, когато публикуваме нова статия или актуална новина. Може също да подкрепите развитието на този сайт като се запознаете с тази страница.