Elon Musk, построи първите слънчеви панели на Tesla върху покрива на къщата си

Слънчеви панели тесла

Собственика на TeslaElon Musk за да гарантира доживотната гаранция на слънчевите панали, които произвежда, предприе едно такова интересно действие. По този начин стана и първият клиент на проекта си. Същото направи и CTO-то на компанията JB Straubel. Изглежда се разбират много добре взаимно.

Според думите на Мъск, той е изпратил и съобщение на заинтересованите си клиенти от телефона си, като е заснел снимки на крайния резултат как те изглеждат в приложение. Важно е да отбележим, че снимките са били заснети от смартфона му без да има някаква специална обработка и метереологични условия.

Проекта “The Solar Roof” изглежда, като за начало ще поеме старт с бавни темпове, но както при електромобилите Тесла, с напредване на времето се очаква нещата да потръгнат много добре. Elon Musk засега събира поръчките за новия си проект и мисли първо да направи продажбите си в територията на страната т.е. щатите, а след това целта му е глобалната продажба. Tesla, преди това беше запреднал ръкави да доставя цялата енерния чрез слънчеви панели към острова Kunai, където се намира в Hawaii.

В интерес на истината, този проект на Мъск се очаква да бъде доста предпочитан в бъдеще, защото едно, че е екологично, второ, че ще доставя цялото необходимо електричество за дома. Това означава само едно – по-малко разходи за енергия. Засега цените за това удоволствие са доста високи, но както при колите на Tesla, времето ще компенсира този проблем.

Остава само да почакаме и да видим кога Мъск ще започне да маха киремидите от покривите ни и да слага тези слънчеви панели.

Харесвате ли това, което четете тук? Абонирайте се за нас напълно безплатно, за да получавате известие, когато публикуваме нова статия или актуална новина. Може също да подкрепите развитието на този сайт като се запознаете с тази страница.


Leave a Reply