Ford ще инвестира 4,5 милиарда долара в производството си

Ford
Print Friendly, PDF & Email

От днес нататък една от най-големите автомобилни производители в света ще се насочи към производството на само електически коли. Говорим за Ford и инвестиция от 4,5 милиарда долара. Изглежда старите кучета са притесниха от навлизането на новите марки като Tesla и това, което правят такива компании като на Elon Musk.

Не много късно нещата започнаха да се променят в целия свят. За да не изостанат назад, много автомобилни производители започнаха да инвестират в тази технология. Както виждате, покрай последните моели на автомобилите „хибрид“ се появиха и изцяло коли, които работят единствено и само с електричество.

Една от марките, които преди това не беше предприела стъпка към новата иновационна технология беше Ford и до този ден няма нито един електрически автомобил на пазара. Обаче изглежда това вече се промени и с инвестицията, която планира да направи в производството си, Форд вместо да произвежда автомобили с електричество един по един, смята да направи структура, която да позволява да се сложат батерии на автомобилите, когато му дойде времето.

Само за уточнение, Ford отбеляза, че преди 2020 година няма да пусне на пазара електромобил, затова не се радвайте много, но да си припомним, че преди това беше направил камион модел F-150, който беше представен пред широката публика.

Jim Hackett, който е CEO на компанията, сподели, че е много решителен по тази тема и има големи очаквания. Анализатора на Morgan StanleyAdam Jonas, също сподели, че ако Ford премине изцяло в производството на електрически коли ще направи голяма стъпка, но за целта първо компанията трябва да инвестира 4,5 милиарда долара в производството.

Автор: Аднан Расим

Харесвате ли това, което четете тук? Харесайте ни във Facebook, Twitter, Instagram, Google+, за да получавате известие, когато публикуваме нова статия или актуална новина. Може също да подкрепите развитието на този сайт като се запознаете с тази страница.