Jeff Bezos за кратко измести Bill Gates от лидерския пост

Jeff Bezos и Bill Gates

Основателят на Amazon – Jeff Bezos, вчера спечели за кратко титлата “Най-богатия човек на света“. С отварянето на борсите в New York, акциите на Amazon скочиха с 1,6% нагоре и състоянието на Bezos достигна 90,2 милиарда долара, а основателят на MicrosoftBill Gates се нареди на второ място в листата с 90 милиарда.

Обаче радостта на Jeff Bezos не продължи дълго. Следващият ден, т.е. днеска със затварянето на борсите, акциите на Amazon паднага с 3,2%. Тази новина върна положението отново на мястото си. Jeff Bezos успя да се задържи като лидер във списъка само за осем часа.

Според данни от Forbes, текущото състояние на Bezos се оценява на 88,7 милиарда долара, а Gates заема първо място с 89,8 милиарда.

Говорителите на Amazon посочиха, че през второто полувреме тази година, печалбата на компанията е 197 милиона долара, което означава 77% по-малко за разлика от миналата година по това време. Само за сведение, през юли миналата година, печалбата на компанията е била 857 милиона долара.

Изглежда, че Jeff Bezos и Bill Gates още дълго време ще се борят помежду си. За нас остава само да наблюдаваме резултатите.

Print Friendly, PDF & Email

Харесвате ли това, което четете тук? Харесайте ни във Facebook, за да получавате известие, когато публикуваме нова статия или актуална новина. Може също да подкрепите развитието на този сайт като се запознаете с тази страница.