SoftUni стартира новият прием за безплатния курс Programming Basics

Free Programming Course
Print Friendly, PDF & Email

Софтуерният университет SoftUni стартира нов прием на студенти, които ще се обучават напълно безплатно чрез курса Programming Basics. Според данни на софтуерния университет броя на включилите се в този курс са над 5000 души, което предстои да стартита в 37 града.

Ако трябва да кажем накратко, какво представлява обучението?

Целта на курса е да ви запознае с основите на програмирането, какви могат да бъдат видовете езици при програмиране, какви типове данни включват те, променливи, условни конструкции, цикли и още други неща за изграждане на програмна логика.

За тези, които се притесняват, че няма да има практически упражнения, можем да отбележим, че на курса ще се състоят повече практически задачи и упражнения, което от своя страна означава, че ще можете да започнете да пишете кодове още на самите лекции.

На въпроса ви кога ще се провеждат занятията?

За да са максимално достъпни за всички, учебните занятия ще се проведат през уикендите.

Колко пари ще ви струва всичко това?

Както отбелязахме и още в самото заглавие, курсът е напълно безплатен! Яко е нали? Ще трябва да заплатите само изпита, което е по желание, служещ като приемен в програмата по Софтуерно инженерство.

Кой въобще може да се включи в този курс, възрастни, млади, с шкембе или без шкембе?

Може да си отдъхнете, курсът е подходящ абсолютно за всеки. Няма значение на каква възраст сте, каква ви е физиката, дали имате опит или не, всеки е добре дошъл!

Относно избора на технология за програмиране, какво трябва да изберете?

Може да избирате между една от трите технологии – C#, Java и PHP.

Кандидатстването?! Как става?

Това е изключително лесно! Влизате в ето тази страница: https://softuni.bg/apply и ако имате умението да държите мишка (за компютър) и съответно може да боравите с клавиатура (обикновено представлява периферно устройство с много бутони), значи ще успеете. Имайте предвид, че кандидатури се приемат до 28-ми декември 2017 година.

С повече информация може да се добиете в сайта им, а екипът на OnBizFrog пожелава успех на всички заинтересовани! 🙂
Автор: Аднан Расим

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN