Tesla и Mercedes влизат в битка за надмощие

Tesla Mercedes

Двете автомобилни компании смятат да си стават конкуренти в пазара на електрическите коли през 2020 година. Mercedes смята да разчуе името си още веднъж и да достигне нови висоти, това стана ясно от плановете на компанията за 2020 година. 11 милиарда долара е капитала, който Mercedes е отделил за тази цел.

Въпросът е кой ще победи надпреварата?

Световните лидери в автомобилостроенето изглежда са самоуверени в своите планове и способности. Tesla вече е я знаем, но в Mercedes става нещо необикновено. Немският лидер на колите с комфортна возия и елегантен стил изглежда малко притеснен от факта, че светът вече се подготвя за новата ера в транспорта, защото 11 милиарда не са малко пари, но за Mercedes очевидно, че тази сума е в границите на допустимото.

Макар и с кратка история, да не забравяме, че Tesla е силен конкурент на Mercedes, не защото има пазарен капитал колкото немския лидер, а затова, че диша на врата на компании като Ford  т.е. на производители, които не са отпадали досега в своето съществуване.

Да ви напомним, че последният Model 3 на Tesla събра доста внимание и кой знае какво планира да изкара още, младият лидер в производството на електрическите коли.

Print Friendly, PDF & Email

Харесвате ли това, което четете тук? Харесайте ни във Facebook, за да получавате известие, когато публикуваме нова статия или актуална новина. Може също да подкрепите развитието на този сайт като се запознаете с тази страница.