Tesla Roadster е готов да бъде изпратен в Марс от Space X

Tesla Roadster

Знаем колко луд и амбициозен е Elon Musk, но да изпратиш електрическа кола в Марс е по-налудничево отвсякога. Това е един от последните проекти на всеизвестния милиардер Elon Musk. Досега изстрелвахме разни метални конструкции и съоръжения, но този път искаме да направим един различен експеримент казва основателят на Space X.

Falcon Heavy е поредната ракета, която компанията мисли да изпрати към орбитата на червената планета, но този път ще е малко по различно от предишните тестове. Това, което изненада всички като на шега беше, че ракетата ще съдържа в себе си и един от последните модели на електрическите коли, разработени от Tesla. След като Elon Musk сподели снимките от проекта в социалната мрежа, отново доказа колко е луд и оптимистично настроен за нови експерименти.

Лошото е, че ракета може да се разпадне при изстрелването, понеже вътрешната конструкция ще е различна от обикновеното, но няма повод за прекалено притеснение казва собственикът на Space X. Както се вижда и от снимките, изглежда преживяването ще е доста вълнуващо и интересно.

Tesla Roadster

Elon Musk споделя, че ако това изстрелване се осъществи успешно той ще реализира още една от своите мечти. Към този момент не е изявено точно на каква дата ще бъде изстрелването на ракетата, но през 2018 година ще видим какво ще се случи.

Print Friendly, PDF & Email

Харесвате ли това, което четете тук? Харесайте ни във Facebook, за да получавате известие, когато публикуваме нова статия или актуална новина. Може също да подкрепите развитието на този сайт като се запознаете с тази страница.