Ubisoft планира създаване на свой собствен изкуствен интелект

Ubisoft artificial intelligence
Print Friendly, PDF & Email

Френската компания Ubisoft, която се занимава с разработка на видеоигри, започна дейности по създаване на свой собствен изкуствен интелект. Ubisoft в своите игри използва дадени алгоритми с ИИ, които управляват действията и начина на игра на виртуалните герои. Изглежда, че компанията обмисля да изведе тази технология на по-предно ниво.

Отделът, който носи името La Forge ще се занимава с тази дейност. Тя ще проектира и изследва изкуствения интелект. ИИ ще се използва не само в игрите, целта е по-голяма – използването му в новите технологии и науката. От Ubisoft 100% не казват всички тайни относно новия проект, но гаранция е, че вече са поканени известни лица, които имат дълбоки познания в този бранш, тоест не само служителите на компанията ще са част от това преживяване.

Едно мини представяне на това, за което иде реч Ubisoft вече ни показа. Беше създадено точно копие на един от районите в Сан Франциско, а като допълнение се включиха пешеходци и трафикът там подобаващ реалния. На ИИ беше дадена мисия да управлява автомобила в такива тежки условия. Естествено, МПС-то се движеше и по тротоари и извън пътя, нали трябваше да подобава реална ситуация. Е, за сметка на това пък изкуствения интелект ъпгрейдваше уменията си точно по този начин – учейки от грешките си.

Автор: Аднан Расим

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN