WhatsApp разработва нови собствени емотиконки

New WhatsApp Emoticons
Print Friendly, PDF & Email

Както знаете емотиконките се използват в различни социални мрежи за представяне на реакциите ни, в днешно време те намират приложение почти навсякъде. Свикнали сме с тях чак до таква степен, че освен в чат приложенията в умните си устройства, рекламните агенции и колемите компании също ги използват в рекламните си кампании.

Емотиконките намират приложение все повече в ежедневието ни. Приложението WhatsApp, която е притежавана от Facebook съвсем скоро ще радва потребителите си с нови емотиконки, защото такива се изработват в момента. Някои от емотиконките са вече факт, но се задигна един спор, понеже приличат много на тези използвани от компанията Apple. Ако трябва да бъдем честни и да говорим истината, разликата не е кой знае колко голяма.

Всъщност всички емотиконки създадени от Facebook приличат на емотиконките от търсачката, която е съзадена за търсене на емотиконки – Emojipedia. Май вече е време от Facebook да си признаят, колко са добри в копирането. Макар и копирани, потребителите очакваха поне малко креативност, а не тотален Copy-Paste.

Към този момент новосъздадените емотиконки са в бета тест и се очаква да бъдат поне малко променени при официалното им публикуване и да се оттърват от сходството с еможитата на Apple. От всичко това, може да си правим извода, че от Facebook нямат намерение да пренасят приложението WhatsApp в Messenger. Да отбележим, че в надпреварата си с своите конкуренти приложението Messenger, намалява популярността си със всеки изминал ден и вградените еможита повече няма да се използват.

Емотиконките продължават да набират доста голяма популярност в ежедневието ни със всеки изминал ден. Един интересен проект, който работи с емотиконките ръка за ръка е сайта за съкращаване на url адреси http://coool.ws/.

Автор: Аднан Расим

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN