WhatsApp разработва нови собствени емотиконки

New WhatsApp Emoticons

Както знаете емотиконките се използват в различни социални мрежи за представяне на реакциите ни, в днешно време те намират приложение почти навсякъде. Свикнали сме с тях чак до таква степен, че освен в чат приложенията в умните си устройства, рекламните агенции и колемите компании също ги използват в рекламните си кампании.

Емотиконките намират приложение все повече в ежедневието ни. Приложението WhatsApp, която е притежавана от Facebook съвсем скоро ще радва потребителите си с нови емотиконки, защото такива се изработват в момента. Някои от емотиконките са вече факт, но се задигна един спор, понеже приличат много на тези използвани от компанията Apple. Ако трябва да бъдем честни и да говорим истината, разликата не е кой знае колко голяма.

Всъщност всички емотиконки създадени от Facebook приличат на емотиконките от търсачката, която е съзадена за търсене на емотиконки – Emojipedia. Май вече е време от Facebook да си признаят, колко са добри в копирането. Макар и копирани, потребителите очакваха поне малко креативност, а не тотален Copy-Paste.

Към този момент новосъздадените емотиконки са в бета тест и се очаква да бъдат поне малко променени при официалното им публикуване и да се оттърват от сходството с еможитата на Apple. От всичко това, може да си правим извода, че от Facebook нямат намерение да пренасят приложението WhatsApp в Messenger. Да отбележим, че в надпреварата си с своите конкуренти приложението Messenger, намалява популярността си със всеки изминал ден и вградените еможита повече няма да се използват.

Емотиконките продължават да набират доста голяма популярност в ежедневието ни със всеки изминал ден. Един интересен проект, който работи с емотиконките ръка за ръка е сайта за съкращаване на url адреси http://coool.ws/.

Print Friendly, PDF & Email

Харесвате ли това, което четете тук? Харесайте ни във Facebook, за да получавате известие, когато публикуваме нова статия или актуална новина. Може също да подкрепите развитието на този сайт като се запознаете с тази страница.