Бил Гейтс: „Отнемайки работата на американците, ИИ ще възроди икономиката на САЩ“

Бил Гейтс
Print Friendly, PDF & Email

Бил Гейтс всички го знаем. Той е основателят на Microsoft. Човека, който промени света, технологичната индустрия, чак и нашето ежедневие. Но питали ли сте се какво мисли мултимилиардерът за изкуствения интелект и неговото бъдеще? Ние малко разучихме този въпрос за вас и се сдобихме с кратка информация. Бил Гейтс смята, че изкуствения интелект няма начин да не влезе във всички сфери на живота ни. „Той ще бъде от голяма полза на човечеството, ако бъде използван в правилна насока. В бъдеще ИИ ще бъде интегриран в почти всичко за което се сещате и ще стане неделима част от вашето ежедневие, както сега е със смартфоните. Но това няма да доведе съвсем до масова безработица. Просто хората ще отделят повече време за себе си и ще могат да помагат на другите около тях“, казва в репликите си.

Преди 15 години този легендарен човек направи предсказание, че някой ден Интернет-ът ще бъде неделима част от живота ни и ще бъдем изключително зависими от него. Тогава тези думи може би са звучали странно, но като погледнем днес около нас, просто няма начин да не забележим истината, която беше казана от него. Сега той е на мнение, че изкуственият интелект ще отнеме много американски работни места, но именно това ще възроди икономиката на страната.

Използването на ИИ ще увеличи капацитета на производството двойно, а това от своя страна означава само едно – по-малка необходимост от човешка работна ръка. Бил Гейт смята, че работната седмица ще бъде съкратена на 3 дена, а годишният отпуск ще бъде увеличен. В резултат на това хората ще почиват повече, а заплащанията ще станат по-високи.

„Tpябвa дa cмe cигypни, чe вcичĸи xopa, ocтaнaли бeз paбoтa пopaди внeдpявaнeтo нa ИИ, щe мoгaт дa пoлyчaт дpyгa cпeциaлнocт и нoвa пpoфecия“ – твъpди ocнoвaтeлят нa Місrоѕоft. „Πpeз cлeдвaщитe 20 гoдини пpoмeнитe в cвeтa щe пpoтичaт изĸлючитeлнo бъpзo – ĸaтo ниĸoгa дoceгa“, твърди още Бил Гейтс.

Автор: Аднан Расим

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN