Мерки за предотвратяване на грип

Грип
Print Friendly, PDF & Email

Намираме се в  период на завишена опасност от грип. Много училища са разпуснати, тъй кат има завишен брой на ученици, които са заразени с грип.

Съществуват редица мерки, които могат да заздравят организмът Ви, и чрез които да подобрите имунната си система.

Повечето мерки за предпазване от грип са съпътствани със здравословен начин на живот, включващи: правилно и здравословно хранене, стриктна хигиена, физически упражнения, заздравяване на имунната система, като се избягват алкохол, тютюневи изделия, и други вредни продукти, навици и привички. В добавка към всичко това, можем да прибавим и добър сън, както и достатъчно време за почивка, което трябва да отделите, за да се чувствате свежи и ободрени в ежедневието си. Логично е – колкото по-здравословен е начинът ви на водене на  живот, толкова по-силен е тялото, толкова по-висока е защитната му функция.

Но човешкият имунитет е изключително сложен и не зависи само от физически фактори, но и от емоционални, психологически и други. Различни проучвания доказват, че хората страдащи от депресия, негативизъм, недоволство или са подвластни на някакви негативни емоции и проблеми, са изложени на грипът в по-голяма степен от тези, които са оптимисти, позитивно настроени, доволни от ежедневието си.

Ето защо, учудващо, доброто настроение и спокойствие също са превенция на грипа, който не бива да се пренебрегва, дори ако е в начален етап.

Ето някой важни мерки, които могат да предотвратят грипа:

Ваксините против грип все още се явяват добра превантивна мярка, но някои са против нея.

Превръзката от марля също е добра превенция на грипа. Ако, разбира се, работите с хора, е желателно да ползвате подобен тип защита.

Една балансирана диета или по-скоро витамини, минерали и други полезни вещества ще даде сила на вашето тяло, за да устои на опасни инфекции.

Редовното измиване на носа ще създаде защитна бариера върху лигавицата ви, чрез която грипният вирус може да навлезе в тялото. Като превантивна мярка срещу грип, изплакнете носа си два пъти дневно със сапун. Мийте често ръцете си. Гаргара със  сода, лайка, калиев перманганат, инхалации с етерични масла или картофи, също са сред добрите решения за превенция.

Пиенето на големи количества течности също е сред превантивните мерки от грип.

В действителност, профилактика на грип, изисква и усилия от Ваша страна. Поддържане на здравословен начин на живот,  активност, борба със стреса, тревогите, правилното хранене, са части от ежедневието, които ще помогнат не само срещу грип, но и като цяло, за по-добър тонус.

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN