Университетите започват да приемат Bitcoin

bitcoin
Print Friendly, PDF & Email

Крипто-валутата Bitcoin започва да се приема от университетите като метод за заплащане на семестриалните такси. Университетът за приложни науки и изкуство, който се намира в Швеция за пръв път прие електронната валута в портфейла си за разплащания. Всъщност това не е ново явление. Първия университет, който обяви, че приема Bitcoin през 2013 година се намира в Кипър.

Тази крипто-валута вече се използва даже за покупка и на жилище в някои места по света. Благодарение на тези факти, вече крипто-валутата придоби по-голяма популярност и доверие сред обществото на Венецуела и Виетнам. Изглежда, че останалите университети по света също могат да преследват идеологията за приемане на плащане чрез Bitcoin.

bitcoin

Студентите, които искат да заплатят семестриалните си такси чрез тази крипто-валута ще трябва да заплатят комисионна в размер от 1%, както е посочено в сайта Bitcoin.com.

Миналата година през декември университета за предприемачество в Берлин ESMT също отвори вратите си за модерните студенти. Даже през 2014 година в Съединените щати King’s College беше одобрило разплащанията чрез електронната валута.

Всички тези факти са причина крипто-валутите да започнат да се приемат от обществото с доверие и стават все по-полулярни със всеки изминал ден. От друга страна според данни на CoinTelegraph в някои университет в Америка, Европа и Русия започнаха да преподават върху Blockchain технологията, понеже в финансовата индустрия все още експертите по крипто-валутите са оскъдни и няма достатъчно квалифицирани такива.

Автор: Аднан Расим

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN