Qualcomm отказа 130 милиарда долара предложение

Qualcomm
Print Friendly, PDF & Email

Qualcomm е компания, която със своите патенти и производството на микропроцесори дава форс на смартфон индустрията. Миналите дни се разви доста интересен случай, където Broadcom заяви, че иска да купи компанията Qualcomm като предложи сума от 130 милиарда щатски долара, но лидера на пазара за микропроцесори отказа това предложение, защото смятали, че сумата е била малка или казано по друг начин, действителната цена на Qualcomm не е била тази.

Предложението от Broadcom стана повод за поява на един друг въпрос, който изглежда по следния начин – „Дали Qualcomm ще се продаде някой ден и за каква сума?“. Поне засега стана ясно, че ще е повече от предложената и сума. Акционерите намерили сумата от 70$/акциия за прекалено малка от действителната стойност на Qualcomm.

Стана ясно, че изпълнителният директор на Qualcomm – Steven Mollenkopf, провел събрание с акционерите на компанията, а самите те коментирали предложението на Broаdcom като недостатъчен.

От Broаdcom пък коментират, че в такъв случай ще преминат към увеличаване стойността на предложението и не смятат да се откажат така лесно. Според различни източници, ако Broadcom покаже успех в тази битка, планира да предложи място на акционерите в борда на директорите. По този начин, предложението според тях ще изглежда по-приемливо и задоволително.

Другата интересна новина по тази тема е интересът на лидера на микропроцесори и чипове към закупуване на фирмата NXP Semiconductors NV за впечатляващата сума от 38 милиарда долара. Въпросната компания е един от най-големите производители на чипове за автомобили и е ориентирован към разширяване на технологията за самоуправление. Не е изненада, че и Broadcom има същият интерес.

Автор: Аднан Расим

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN