Най-мощната ракета в историята правена досега след малко ще напусне нашият дом!

falcon heavy liftoff
Print Friendly, PDF & Email

Уважаеми читатели, имаме удоволствието да ви съобщим една последна новина свързана с изстрелването на най-мощната ракета, която се проектира от 45 години насам – Falcon Heavy от Space X. Ракетата е с размерите на 20 етажна сграда, съдържа 27 двигателя, а в товарното помещение Tesla Roadster в червен цвят, това е личният автомобил на Elon Musk.

Първоначалния анонс за старта беше обявен за 6 февруари 2018г., но според последни данни се отлагага с 50 мин. и в рамките на 1 час, ако всичко е наред, обратното броене ще започне в 3:05 p.m. американско време.

Може да гледате изстрелването на живо от каналите, по долу:

След броени минути Falcon Heavy ще напусне нашият дом и ще започне своето пътуване от 400 милиона километра към своята мисия – Марс, ако ракетата не се разпадне по време на напускането на пределите на земята.

Falcon Heavy ще започне своето пътешествие от NASA’s Kennedy Space Center във Флорида. Този момент в историята определено ще бъде грандиозно и ще допринесе за еволюцията на човечеството. Остава на всички нас само да стискаме палци и да се надяваме, че всичко ще мине по план и изчисления. Това е важно събитие също за науката, която ще отключи много врати във опознаването на необятния космос.

Новината писа: Аднан Расим

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN