Идва камера с изкуствен интелект

Google Clips
Print Friendly, PDF & Email

Ново устройство на име Clips, целящ да стане най-умната камера, която някога сте носили със себе си ще се предлага от всеизвестната компания Google. Камерата ще използва технология с изкуствен интелект и вместо вас ще решава, кога е най-удобно да се направи снимка. Тоест вече може да се наслаждавате на прекрасните прекарани моменти без да се тревожите дали моментът ще бъде уловен и заснет на кадър. Това ще го прави Google Clips, казват самоуверено от Google.

Все още не получихме подробна информация за режима на работа на камерата и принципа на действие, но съвсем скоро се очаква устройството носещо името Google Clips да бъде анонсирано от компанията. Но как ще стане така, че този геджът ще улавя кадъра вместо вас. Знаем само, че ще имате възможността да го прикрепяте към дрехите си на определени места от вас, предимно в горните части за по-добро заснемане и камерата ще работи с помощта на изкуствения интелект без да се налага човешка намеса.

Алгоритъмът, разработен от Google, ще решава кои моменти са важни от живота ви и ще се постарае да ги заснеме в кадър. Google Clips ще разполага също с екстри за видео заснемане, но поради малките си размери, ще бъде лишено от звук и ще имате ограничение на продължителното записване.

Автор: Аднан Расим

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN