Социалните мрежи могат ли да бъдат въдица за идеи?

Social Networks
Print Friendly, PDF & Email

Социалните мрежи са превърнаха в нашето ежедневие, безспорен факт. За някои критици това е един вреден навик, също като тютюнопушенето, за други просто място за развлечение, а за трети професионален инструмент.

Дали ще споделите прекрасното ежедневие, новите си снимки от почивката в края на седмицата или просто ще напишете някой друг статус е напълно ваш избор. След като човек се замисли, може би това е главата причина поради която социалните мрежи намират толкова голямо приложение в ежедневието ни – свободата да споделяш. Човекът по природа е създание, което обича да преоткрива нови неща, да борави с различни инструменти, които намират приложение в живота ни и за финал споделя и обучава останалите себеподобни.

Именно това е темата на днескашната статия – „Дали социалните мрежи могат да бъдат сцена за вдъхновение, от която можем да откраднем нови идеи и в последствие да ги отбележим като наши цели?“.

Вярно и също така видимо е голямото разнобразие от социални канали, което дигиталният свят ни предлага. Различни по функционалност и концепция, всяка социална мрежа има характерни черти по които се различава от всички останали. Едните предлагат публикуване само на снимки, други предлагат пълна функционалност, вземи от чат стаи и видео стийминг, чак до изпращане на файлове. Коя от всички тези ще предпочете да използвате е въпрос на вкус, а защо не и всички заедно.

Всичко това споделяне от страна на потребителите в социалните мрежи създава една база от съдържание. Това съдържание е толкова голямо, че може да се изгубите и откъснете от света мигновено, ако можехте да се гмурнете в този виртуален свят от информация. Има обаче хора, които гледат на тези социални канали не като вреда, а напротив – използват ги като инструмент за професионална реализация на целите си.

Да вземем на пример, че Вие сте един дизайнер. Какво бихте направили за да откриете нови идеи и вдъхновение относно бъдещите ви проекти. Бихте потърсили голямо количество от информация нали? Бихте наблюдавали останалите дизайнери и щяхте да потърсите вдъхновение от абсолютно всичко, което ви обикаля нали? Е, имате късмет! Благодарение на социалните мрежи вече не се налага да обикаляте целия свят физически, защото можете да го правите и виртуално (почти), естествено нищо няма да замени реалното околосветско пътешествие.

Точно за това говорим, това е едно място където може да намерите всичко, което ви е необходимо за извличане на идея и вдъхновение. Помислете, на такива места са хора от всеки тип, било музикални изпълнители, продуценти, дизайнери, програмисти, маркетинг специалисти и много други. Гледайки техните профили и нещата, които правят, това което публикуват могат да станат идея за вашите нови проекти или поне допълнение към тях.

Това не е нещо ново, има хиляди хора, които го правят, някои срещу заплащане други за лична изгода. Защо да не го правите и вие, пробвайте, ще видите добрата страна на социалните канали и удобството предлагано от тях. Сигурен съм, че след като откриете тънкостите в извличането на информация, вдъхновение и идеи от тези дигитални среди, вече те ще станат част от професионалния ви комплект с инструменти.

За да не се получи статията реклама, няма да споделя имена и примери за социални мрежи и канали, но с малко труд и усилие съм сигурен, че ще намерите това, което ви трябва. Относно това как да влезете в час – просто се абонирайте и следвайте профилите, които са в кръга на интересите ви, останалото ще дойде автоматично. Кой знае, някой ден даже може да си намерите колеги и приятели във вашата сфера на дейност и след това да създадете нови проекти, които света очаква с нетърпение.

Автор: Аднан Расим

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN