Micro SDXC памет карта с 512 GB място за съхранение ще започне да се продава през февруари

microSDXC
Print Friendly, PDF & Email

Съвсем скоро се сдобихме с информация, че първата microSD карта в света ще е базирана на microSDXC стандарта, който се поддържа от повечето смартфони и таблети с Android. Скоростта за трансфер на информация достига до 80МВps, което е достатъчно за запис и съхранение на видео с 4K резолюция. Oт Integral Memory направиха анонс, че продажбите започват от месец февруари, но все още не са потвърдили официално каква ще е цената на новия им продукт. Добре е да се отбележи, че microSD картите им с 400GB памет се продават за около $250.

Навлизането на умните устройства в ежедневието ни наложи използването и на допълнителни паметни карти, които биват в различен размер и квота на съхранение. Според модела на умното ни устройство било таблет или смартфон и според нашите цели да го използваме, напълно е възможно на пазара да намерим паметни карти от желания размер на GB. Доколко надеждни са те и колко им е продължителността на въпроса, могат да ни кажат самите производители и потребители, които вече са тествали въпросният продукт.

Очаква се тези 512 GB памет да дадат старт на една по-засилена и мощна война за надделяване между Integral Memory и останалите компании произвеждащи паметни карти. Заедно с това различни специалисти коментират, че след началото на продажбите възможно е да се отбележи спад в цените на картите, но за да видим дали това ще се случи и каква ще е цената на новата паметна карта трябва да почакаме още малко.

Статията писа: Аднан Расим

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN