Bitcoin достигна смазваща цена от 7,389.88$

Биткойн нов рекорд
Print Friendly, PDF & Email

Към момента на писането на тази статия, според данни от Coindesk, както се вижда и от диаграмата, крипто валутата Биткойн достигна наистина смазваща цена от 7,389.88$/BTC. Такъв растеж на криптовалутата във финансофия пазар, съвсем естествено става обект на свръх-голяма критика и веднага се появават теми като „Балон ли е Биткойна?“ и т.н.

Биткойн

Дали е балон или не, без това ще видим с очите си в по-късен етап, но покрай тази новина искаме да ви отвлечем вниманието и към следното. Към твърдението, че лидерът на крипто-валутите Биткой е 100% балон се присъединиха и още двама управители на големи и добре познати банки.

Единият е изпълнителният директор на швейцарската банка Credit Suisse, Tidjane Thiam, а другия е Koos Timmermans от ING Bank.

Преди два дена от страна на New York Times беше подчертано, че коментарите на Tidjane Thiam относно високата цена на Биткойна и рекорда му от такъв ръст, който е невиждан досега е благодарение на факта, че в момента крипто-валутата основно се използва с цел генериране на някаква печалба от тези ръстове и спадове. Именно това е общата страна на този растеж, от друга крипто-валутата притежава особена анонимност, който е проблем за повечето държавни организации и финансови институции. Всичко това го отбелязва като един балон във финансовия сектор.

Освен това той каза, че няма апетит и няма как да има за крипто-валута, чрез която се перат огромни, даже ужасяващи количества пари от страна на различни видове хора, които се занимават с престъпна дейсност естествено, макар и да не важи за всички, все пак се използва и за тази цел.

Koos Timmermans пък сподели, че крипто-валутите и по-специално Биткойн, може да са изключително ефикасно и удобно средство за обмен и транзакции на пари, но никога не би препоръчал на своите клиенти да инвестират или използват подобни неща.

В репортажа, който беше дал за CNBC коментарите му бяха следните: „Крипто-валутите може да са прекрасни инструменти за работа с транзакции и пари във света на финансите, но все пак никога не бихме препоръчали на нашите клиенти да инвестрат в подобни неща, понеже все още незнаем, колко уязвими могат да бъдат крипто-валутите и да гледаме на тях като бъдещето на парите, все още е рано.“

Автор: Аднан Расим

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN