Tesla и Mercedes влизат в битка за надмощие

Tesla Mercedes
Print Friendly, PDF & Email

Двете автомобилни компании смятат да си стават конкуренти в пазара на електрическите коли през 2020 година. Mercedes смята да разчуе името си още веднъж и да достигне нови висоти, това стана ясно от плановете на компанията за 2020 година. 11 милиарда долара е капитала, който Mercedes е отделил за тази цел.

Въпросът е кой ще победи надпреварата?

Световните лидери в автомобилостроенето изглежда са самоуверени в своите планове и способности. Tesla вече е я знаем, но в Mercedes става нещо необикновено. Немският лидер на колите с комфортна возия и елегантен стил изглежда малко притеснен от факта, че светът вече се подготвя за новата ера в транспорта, защото 11 милиарда не са малко пари, но за Mercedes очевидно, че тази сума е в границите на допустимото.

Макар и с кратка история, да не забравяме, че Tesla е силен конкурент на Mercedes, не защото има пазарен капитал колкото немския лидер, а затова, че диша на врата на компании като Ford  т.е. на производители, които не са отпадали досега в своето съществуване.

Да ви напомним, че последният Model 3 на Tesla събра доста внимание и кой знае какво планира да изкара още, младият лидер в производството на електрическите коли.

Автор: Аднан Расим

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN