Tesla Roadster е готов да бъде изпратен в Марс от Space X

Tesla Roadster
Print Friendly, PDF & Email

Знаем колко луд и амбициозен е Elon Musk, но да изпратиш електрическа кола в Марс е по-налудничево отвсякога. Това е един от последните проекти на всеизвестния милиардер Elon Musk. Досега изстрелвахме разни метални конструкции и съоръжения, но този път искаме да направим един различен експеримент казва основателят на Space X.

Falcon Heavy е поредната ракета, която компанията мисли да изпрати към орбитата на червената планета, но този път ще е малко по различно от предишните тестове. Това, което изненада всички като на шега беше, че ракетата ще съдържа в себе си и един от последните модели на електрическите коли, разработени от Tesla. След като Elon Musk сподели снимките от проекта в социалната мрежа, отново доказа колко е луд и оптимистично настроен за нови експерименти.

Лошото е, че ракета може да се разпадне при изстрелването, понеже вътрешната конструкция ще е различна от обикновеното, но няма повод за прекалено притеснение казва собственикът на Space X. Както се вижда и от снимките, изглежда преживяването ще е доста вълнуващо и интересно.

Tesla Roadster

Elon Musk споделя, че ако това изстрелване се осъществи успешно той ще реализира още една от своите мечти. Към този момент не е изявено точно на каква дата ще бъде изстрелването на ракетата, но през 2018 година ще видим какво ще се случи.

Автор: Аднан Расим

Може би ще намерите за интересно:

bitcoinПечели допълнителни приходи като работиш от вкъщи. Гъвкаво работно време, хиляди проекти и гарантирано плащане. За повече информация посетете сайта на Freelancer.
Free Programming Course Домейни, споделени сървъри, VPS и Хостинг от ICN